D.Əliyeva küç.

ev muzeyi

Əzim Əzimzadə

“Azərbaycan–Rusiya: dostluq qanadlarında” devizi altında gənclərarası yaradıcılıq müsabiqə-festivalın qaliblərinin iştirakı ilə konsert proqramı

Sentyabr ayının 21-də saat 16:30-da Rəşid Behbudov adına Azərbaycan Dövlət Mahnı Teatrında “Azərbaycan–Rusiya dostluq qanadlarında” devizi altında gənclərarası yaradıcılıq müsabiqə-festivalın qaliblərinin iştirakı ilə konsert proqramında iştirak etdik.
Konsertdə Bakı Şəhər Mədəniyyət və Turizm Baş İdarəsinin rəisi Vuqar Zeynalov, Çelyabinsk vilayəti Azərbaycan Mədəniyyət Mərkəzi “Ozan” ictimai təşkilatının direktoru Rəfail Quliyev, uşaq musiqi və incəsənət məktəblərinin direktorları və digər qonaqlar iştirak etdilər.
Konsert ərzində Rusiyanın Əməkdar İncəsənət Xadimi, professor Rulan Xabibulin və Çelyabinsk Dövlət İncəsənət İnstitunun tələbəsi Natalya Saydal dahi bəstəkarlar Fikrət Əmirovun “Ərəb mövzularında fortepiano üçün konsert” və Sergey Raxmaninovun “Fortepiano üçün 2 N-li konsert” əsərlərini ifa etdilər

Baxış sayı: 11 tarix 2-10-2017, 18:33 Ətraflı

"Ilk dərs günü" adlı tədbir

Sentyabr ayının 15-də saat: 08:00-da 31 Saylı Orta Məktəbdə "Ilk dərs günü" adlı tədbir keçirilmişdir

Baxış sayı: 12 tarix 2-10-2017, 17:45 Ətraflı

Əzim Əzimzadənin anadan olmasının 137 illiyi münasibəti ilə təşkil olunan ənənəvi tədbiri böyük rəssamın ev-muzeyinin direktoru İradə Əzimzadə açaraq iştirakçıları salamladı və sözü Xalq Rəssamı Arif Hüseynova verdi.Arif Hüseynov ilk sənət addımlarını “Molla Nəsrəddin” jurnalının səhifələrində atan karikaturaçı-rəssamın həyat və sənət yolu barədə danışdı, yeniyetmə rəssamlara yaradıcılıq uğurları arzuladı.Bakı şəhər Mədəniyyət və Turizm Baş İdarəsinin əməkdaşları,7 nömrəli məktəbin şagirdləri,tədbirin təşkilində yaxından köməklik göstərən Bibiheybət Mədəniyyət evinin direktoru Günel Bəxtiyarova,Bibiheybət Mədəniyyət evinin "Sabahın Ulduzları"rəqs qrupu,Elnarə İsgəndərovanın rəhbərlik etdiyi rəssamlıq dərnəyinin şagirdləri,Təsviri sənət qallereyasının tələbələri Şirvanşahlar Sarayı Kompleksi Dövlət Tarixi-Memarlıq Qoruq- muzeyinin direktor müavini Təranə xanım və başqaları iştirak etdilər.Sonda Rəssamlar İttifaqının əməkdaşı Elnurə Isgəndərova Gəncə şəhərindən gənc rəssam Səbinə İbrahimovanın çəkib göndərdiyi Əzim Əzimzadənin portretini rəssamın ev-muzeyinə hədiyyə etdi.

Baxış sayı: 20 tarix 2-10-2017, 17:07 Ətraflı

"Hər bir muzey bir Abidədir"

Şirvanşahlar Sarayı Kompleksi Dövlət Tarixi-Memarlıq Qoruq- muzeyinin keçirtdiyi "Abidələr gününə" həsr olunmuş tədbirə Əzimzadə ev muzeyinin əməkdaşlarıda qatıldı. Əzimzadə ev muzeyinin direktoru "Hər bir muzey bir Abidədir" mövzusu ilə çıxış edərək abidələrimizin tarixi əhəmiyyətindən, və gələcək nəslə muzeylərin bir miras olduğunu vurğuladı. Tədbirdə Xalq rässamı Arif Hüseynov, Rässamlıq Akademiyasının müəllim və tələbə heyəti, Aytam uşaqların mədəni maarifləndirilməsi ictimai birliyin üzvləri,gənc həvəskar rəssamlar çıxış etdilər.

Baxış sayı: 70 tarix 21-04-2017, 19:32 Ətraflı

rəssamın anım günü

Ə.Əzimzadə bağında rəssamın anım günü keçirilmişdir.

Baxış sayı: 71 tarix 5-04-2017, 22:22 Ətraflı