D.Əliyeva küç.

ev muzeyi

Əzim Əzimzadə

Əzim Əzimzadə ev muzeyinin 50 illik yubleyi və 18 may Beynəlxalq muzeylər günü ilə əlaqədar tədbir keçirildi

May ayının 17-də saat 15:00-da dahilər xəzinəsindən olan görkəmli şəxsiyyət, çəkdiyi əsərləri ilə bugünə kimi füsunkarlıqını qoruyub saxlayan, gələcək nəsillərə örnək olan dahi rəssam Əzim Əzimzadənin 138- ci doğum günü və rəssamın adını daşıyan Əzim Əzimzadə ev muzeyinin 50 illik yubleyi və 18 may Beynəlxalq muzeylər günü ilə əlaqədar tədbirimizi İçərişəhərdə, Əzim Əzimzadə adına bağda təntənəli şəkildə qeyd etdik. Tədbiri ev muzeyinin direktoru İradə xanım Əzimzadə açıq elan edərək, Əzimzadənin həyat yolundan bəhs etdi. Və daha sonra 18 may muzeylər günü münasibəti ilə muzey həmkarlarını təbrik etdi, gələn qonaqlara öz təşəkkürünü bildirdi. Azərbaycan Mədəniyyət işçiləri Həmkarlar ittifaqının Respublika komitəsinin üzvü Əfsanə xanım kollektivi təbrik edərək uğurlar dilədi və sonda Əzim Əzimzadə ev muzeyinin direktoruna və muzeyin əməkdaşlarına Fəxri Fərman və pul mükafatlarını təqdim etdi. Bakı Şəhər Mədəniyyət Baş İdarəsinin əməkdaşları, Azərtacın əməkdaşları tədbirdə iştirak etdilər. "Sabahın ulduzları" rəqs qrupu, rəqs və mahnı tövhələri ilə tədbirə xoş ovqat bəxş etdilər. Muzeyin əməkdaşı Pərvin Ərzənalıyeva xoş avazlı səsi ilə, vətənpərvər ruhlu şeirlə könülləri oxşadı. Rəssam Elnarə xanım öz tələbələri ilə tədbirimizin qonaqı oldu, çəkdiyi gözəl şəkillərlə tədbirimizə rəng qatdı. Bizə hər il olduğu kimi, tədbirlərimizi keçirtməkdə kömək, dəstək olan, bizi yalnız qoymayan bugünkü tədbirin keçirilməsində əməyi keçən Bibiheybət mədəniyyət evinin direktoru Günel xanım İmaməliyevaya təşəkkürümüzü bildiririk. Var olasız.

Baxış sayı: 34 tarix 18-05-2018, 11:41 Ətraflı

May ayının 16-da saat 17:00-da Azərbaycan Milli İncəsənət Muzeyində, Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi Bayram Hacızadənin fərdi sərgisi rəssamın 50 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbirdə, Ə. Əzimzadə ev muzeyinin kollektivi olaraq iştirak etdik.

Baxış sayı: 3 tarix 17-05-2018, 11:03 Ətraflı

Ümummilli lider Heydər Əliyevin 95 və “Azərkitab Kitab Təbliğatı Mərkəzi"nin 1 illiyinə həsr olunan festival

“Azərkitab Kitab Təbliğatı Mərkəzi"nin qarşısındakı parkda ümummilli lider Heydər Əliyevin 95 və “Azərkitab Kitab Təbliğatı Mərkəzi"nin 1 illiyinə həsr olunan “I KİTAB FESTİVALI”nda Ə.Əzimzadə ev muzeyinin əməkdaşları olaraq iştirak etdik.

Baxış sayı: 10 tarix 10-05-2018, 17:20 Ətraflı

"Azərbaycanlıların Soyqırımı Günü"nə həsr olunmuş "Genosid-100" adlı sərgi

Azərbaycan Respublikası Mədəniyyət və Turizm Nazirliyi və Azərbaycan Dövlət Rəsm Qalereyasının təşkilatçılığı ilə "Qalereya 1969"-da 31 mart "Azərbaycanlıların Soyqırımı Günü"nə həsr olunmuş "Genosid-100" adlı sərgidə, Azərbaycan tarixinin faciəvi səhifələrindən biri, Azərbaycanlıların Soyqırımı günü qurbanlarının xatirəsi anıldı. Bizdə həmin tədbirdə iştirak etdik.

Baxış sayı: 10 tarix 9-05-2018, 12:31 Ətraflı

M.S.Ordubadinin 146 illiyinə həsr olunmuş tədbirdə

Mart ayının 16-da Görkəmli Azərbaycanlı nasir, şair, dramaturq, jurnalist, publisist və tərcüməçi, Azərbaycanın Əməkdar İncəsənət xadimi M.S.Ordubadinin 146 illiyinə həsr olunmuş tədbirdə, Ə.Əzimzadə muzeyinin əməkdaşları olaraq Ordubadinin yazıb yaratdığı xatirə ocağında qonaq olduq.

Baxış sayı: 12 tarix 19-03-2018, 19:44 Ətraflı