D.Əliyeva küç.

ev muzeyi

Əzim Əzimzadə

Avqust ayının 21-də Əzim Əzimzadə ev muzeyinin kollektiv heyyəti olaraq Qurban bayramı münasibəti ilə Şüvəlanda yerləşən "Ailə tipli uşaq" evində qonaq olduq. Onların kiçik hədiyyələrlə könüllərini oxşadıq, onların bizlər üçün həvəslə dediyi şeirləri dinlədik, öz daxili aləmlərindən bəhs edilən çəkdiyi rəsmlərinə baxdıq, kiçik bacarıqlı əlləri ilə hazırladıqları əmək işləri ilə tanış olduq. Arzularını dinlədik. uşaqlar üçün gələn qonaqlar nə qədər sevindirici olsada çox zaman əhəmiyyət kəsb etmir. Ancaq onları qınamaq olmaz. Çünki gələnlər onlara nə doğma ata olacaq, nə də ki, həsrətini çəkdikləri ana. Bu şirin balalar isti doğma ocaqdan, ata ana qayğısından məhrum olmuşlar.
Onlar sevgi, nəvazişə isti yuvaya hər gün ehtiyac duyurlar.
Bucür uşaq evlərində gələcəyin həkimləri, müəllimləri, hüquqşünasları, rəssamları, rəqqasları, və s. yetişir. Onların gələcəkdə öz bilik və bacarıqları ilə Azərbaycanı dünyada layiqincə təmsil edəcəklərinə, gələcəkdə cəmiyyətin müstəqil üzvü kimi formalaşacaqlarına inanırıq. Allah təala heç bir övladı valideyn nəfəsindən, valideyn qayğısından məhrum qoymasın.

Baxış sayı: 14 tarix 21-08-2018, 10:28 Ətraflı

ADRA tələbələrinin istehsalat təcrübəsi keçirildi

May ayının 29-da Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Akademiyasının, Sənətşünaslıq ixtisasının 3-cü kurs tələbələri Əzim Əzimzadə ev muzeyində təcrübə keçdilər. Muzey işinin təşkili və idarəedilməsi ilə yaxından tanış oldular.

Baxış sayı: 21 tarix 30-05-2018, 11:46 Ətraflı

Əzim Əzimzadə ev muzeyinin 50 illik yubleyi və 18 may Beynəlxalq muzeylər günü ilə əlaqədar tədbir keçirildi

May ayının 17-də saat 15:00-da dahilər xəzinəsindən olan görkəmli şəxsiyyət, çəkdiyi əsərləri ilə bugünə kimi füsunkarlıqını qoruyub saxlayan, gələcək nəsillərə örnək olan dahi rəssam Əzim Əzimzadənin 138- ci doğum günü və rəssamın adını daşıyan Əzim Əzimzadə ev muzeyinin 50 illik yubleyi və 18 may Beynəlxalq muzeylər günü ilə əlaqədar tədbirimizi İçərişəhərdə, Əzim Əzimzadə adına bağda təntənəli şəkildə qeyd etdik. Tədbiri ev muzeyinin direktoru İradə xanım Əzimzadə açıq elan edərək, Əzimzadənin həyat yolundan bəhs etdi. Və daha sonra 18 may muzeylər günü münasibəti ilə muzey həmkarlarını təbrik etdi, gələn qonaqlara öz təşəkkürünü bildirdi. Azərbaycan Mədəniyyət işçiləri Həmkarlar ittifaqının Respublika komitəsinin üzvü Əfsanə xanım kollektivi təbrik edərək uğurlar dilədi və sonda Əzim Əzimzadə ev muzeyinin direktoruna və muzeyin əməkdaşlarına Fəxri Fərman və pul mükafatlarını təqdim etdi. Bakı Şəhər Mədəniyyət Baş İdarəsinin əməkdaşları, Azərtacın əməkdaşları tədbirdə iştirak etdilər. "Sabahın ulduzları" rəqs qrupu, rəqs və mahnı tövhələri ilə tədbirə xoş ovqat bəxş etdilər. Muzeyin əməkdaşı Pərvin Ərzənalıyeva xoş avazlı səsi ilə, vətənpərvər ruhlu şeirlə könülləri oxşadı. Rəssam Elnarə xanım öz tələbələri ilə tədbirimizin qonaqı oldu, çəkdiyi gözəl şəkillərlə tədbirimizə rəng qatdı. Bizə hər il olduğu kimi, tədbirlərimizi keçirtməkdə kömək, dəstək olan, bizi yalnız qoymayan bugünkü tədbirin keçirilməsində əməyi keçən Bibiheybət mədəniyyət evinin direktoru Günel xanım İmaməliyevaya təşəkkürümüzü bildiririk. Var olasız.

Baxış sayı: 53 tarix 18-05-2018, 11:41 Ətraflı

May ayının 16-da saat 17:00-da Azərbaycan Milli İncəsənət Muzeyində, Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi Bayram Hacızadənin fərdi sərgisi rəssamın 50 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbirdə, Ə. Əzimzadə ev muzeyinin kollektivi olaraq iştirak etdik.

Baxış sayı: 18 tarix 17-05-2018, 11:03 Ətraflı

Ümummilli lider Heydər Əliyevin 95 və “Azərkitab Kitab Təbliğatı Mərkəzi"nin 1 illiyinə həsr olunan festival

“Azərkitab Kitab Təbliğatı Mərkəzi"nin qarşısındakı parkda ümummilli lider Heydər Əliyevin 95 və “Azərkitab Kitab Təbliğatı Mərkəzi"nin 1 illiyinə həsr olunan “I KİTAB FESTİVALI”nda Ə.Əzimzadə ev muzeyinin əməkdaşları olaraq iştirak etdik.

Baxış sayı: 25 tarix 10-05-2018, 17:20 Ətraflı