D.Əliyeva küç.

ev muzeyi

Əzim Əzimzadə

Hər il may ayının 18-də dünya ölkələrində Beynəlxalq Muzeylər günü geniş qeyd olunur.

Beynəlxalq Muzeylər şurasının (İCOM) təşəbbüsü ilə 1977- ci ildə təsis olunmuş bu əlamətdar günün məqsədi muzeylərin cəmiyyətin həyatında nə dərəcədə mühüm rol oynadığını göstərməkdir. Bu əlamətdar gün qədim tarixə və zəngin mədəniyyətə malikdir. Azərbaycanda milli mənəvi dəyərlərimizə o cümlədən muzey işinə daim dövlət qayğısı olub.
Ölkəmizdə muzey işinin inkişafı ümummilli lider Heydər Əliyevin adı ilə bağlıdır. Ənənəyə sadiq qalaraq 18 may saat 15:00-də Muzeyimizdə Beynəlxalq muzeylər gününə həsr olunmuş tədbir keçirildi. Tədbiri muzeyin direktoru İradə Əzimzadənin iştirakı ilə açıq elan olundu.
Direktor İradə Əzimzadə muzeyimizin tarix və inkişafından danışarkən onuda qeyd etdi ki, bugün Azərbaycanın dilbər guşəsi olan Laçının işğalından 27 il ötür. Tədbirdə iştirak edənlər muzeyin ekspozisiya ilə yaxından tanış olduqdan sonra, söz gələn qonaqlara verildi. Bibiheybət Mədəniyyət evinin " sabahın ulduzları" adlı qrupu, Sumqayıt özfəaliyyət dərnəyinin üzvü müğənni M. Əsrar vətən ruhlu mahnılar ifa etdi. Tədbirin sonunda muzeyin direktoru gələn qonaqlara öz təşəkkürünü bildirdi.

Baxış sayı: 8 tarix 18-05-2019, 17:36 Ətraflı

18 may saat 15:00-da Muzeylər günü ilə əlaqədar olaraq tədbir keçiriləcək.

18 may saat 15:00-da Əzim Əzimzadənin xatirə muzeyində, Muzeylər günü ilə əlaqədar olaraq tədbir keçiriləcək. Əziz muzey sevərlər buyurub gələ bilərsiz

Baxış sayı: 2 tarix 18-05-2019, 14:39 Ətraflı

“Zülmətdən doğan işıq”

Bakı Şəhər Mədəniyyət Baş İdarəsinin təşkilatçılıqı ilə 06.05.2019- cu ildə, saat 15:00-da Şüvəlan Mədəniyyət evində “Aranfilm” Yaradıcılıq mərkəzinin çəkdiyi, Azərbaycanın görkəmli dramaturqu Cəfər Cabbarlının 120 illik yubileyinin tamam olması münasibətil iə “Zülmətdən doğan işıq” adlı bədii-sənədli filminin təqdimatı keçirilmişdir. Bizdə Əzim Əzimzadə ev muzeyinin kollektivi olaraq film təqdimatında iştirak etdik.

Baxış sayı: 14 tarix 6-05-2019, 14:29 Ətraflı

Aprel ayının 29-da Azərbaycan milli rəngkarlıq sənətinin görkəmli nümayəndəsi, Xalq rəssamı Əzim Əzimzadənin (1880-1943) Bakı şəhərindəki xatirə muzeyinin (Dilarə Əliyeva küçəsi 157) təmirdən sonra açılış mərasimi keçirildi.

Xatirə muzeyinin direktoru İradə Əzimzadə qonaqları salamladı və muzeyin fəaliyyəti haqqında məlumat verdi. Bildirdi ki, fırça ustasının vaxtilə yaşadığı ev xatirə muzeyi kimi Nazirlər Sovetinin 14 iyun 1965-ci il tarixli qərarı ilə yaradılıb. 1968-ci ildə fəaliyyətə başlayan mədəniyyət ocağı Bakıda rəssamlıq üzrə ilk ev-muzeylərdən biridir: “Hazırda muzey təmirdən sonra yenidən qapılarını ziyarətçilərin üzünə açır. Mədəniyyətimizi, görkəmli şəxsiyyətlərin yaradıcılıq xəzinəsini gələcək nəslə çatdırmaq bizim borcumuzdur”.

Baxış sayı: 10 tarix 29-04-2019, 13:59 Ətraflı

Tarixən formalaşan milli sənətlərimiz arasında rəssamlıq özünəməxsus yer tutur. Sevindirici haldır ki, bu gün rəssamlıq sənətini inkişaf etdirmək üçün orta, ali təhsil ocaqlarımız, incəsənət məktəblərimiz fəaliyyət göstərir. Gənclərimizin, azyaşlı bacarıqlı uşaqların rəssamlıq sənətinə marağı ürəkaçandır.
Bu gün Əzim Əzimzadə adına bağda kiçik rəssamların biri- birindən maraqlı əl işləri sərgilənmişdir. Sərgidə, Rəssamlar İttifaqının sədri Fərhad Xəlilov, Xalq rəssamı Ağaəli İbrahimov, bir çox ziyalılar iştirak edirdi. Və biz də Əzim Əzimzadə ev muzeyinin əməkdaşları olaraq, şirin istedadlı balalara dəstək olmaq üçün həmin sərgidə qonaq idik.
Rəssamlar İttifaqının sədri Fərhad Xəlilov sərgiyə gələn qonaqları salamlayaraq kiçik bacarıqlı rəssamlara uğurlar arzuladı, onları fəxri fərmanla mükafatlandırdı.

Baxış sayı: 23 tarix 14-04-2019, 11:00 Ətraflı